Sommarstuga på Vikbolandet 

 

Förra sommaren blev semestern mer spännande än vad jag hade trott att den skulle bli. Eftersom både jag och Ante reser mycket med jobbet så bestämde vi oss för att ha semester hemma i Stockholm förra sommaren. De första dagarna på semestern började jag nästan ångra mig, jag upptäckte att det var så mycket svårare att slappna av och varva ner hemma istället för någon annanstans, hemma är det ju fortfarande vi som tar hand om matlagning, disk och städning även när man är ledig, åker man bort någonstans har man förhoppningsvis någon annan som kan ta hand om den saken.  Så, i slutet på första semesterveckan började tankarna gro i huvudena på oss om ett eget sommarställe och så även i min svärmor Susannas huvud. Skulle det gå att hitta ett ställe för våra båda familjer att samsas?

 

Vi kom fram till att det var bra att titta på ställen söderöver, för min skull passar det bra eftersom det skulle innebära en bit på vägen till mina föräldrar och så kändes det mest naturligt helt enkelt. Vi tog oss tid att titta på två torp och en stuga och efter lite dividerande fram och tillbaka tog vi ett snabbt beslut, vi skulle försöka köpa stugan! Det var inte mycket till budgivning, så mycket snabbt var stugan vår!  

 

Vår lilla röda stuga ligger på Vikbolandet ganska lånt bort från några större städer så vi kan verkligen tillgodose vårt behov av lugn och ro. Den ligger i en liten svacka på en ganska stor bergstomt och förutom den finns det även en liten gäststuga. Eftersom både Ante och jag och min svärmors familj lever så pass upptagna liv med jobb och annat så är det lätt för oss att boka in ”egentid” i stugan. Antes och mitt enda problem är att ingen av oss ännu har tagit körkort så om vi skall ner till stugan själva blir det först tåg till Norrköping, sedan en lång busstur. (Nu har vi alltså en riktigt bra anledning att ta äntligen ta körkort båda två) 

 

Förra sommaren hann vi inte vara så mycket nere på Vikbolandet men vi lyckades få i några vårlökar i jorden och vi har smyckat utedasset så att det nu förmodligen är det mest glamourösa lilla hemlighus som skådats. Så, vi längtar till våren och att kunna ta ledigt en långhelg eller så och se om det kommer upp några vackra vårblommor och sedan till sommaren stanna några veckor för att glömma stadens hets.

Jag har sett ut några träd som skulle passa bra för att sätta upp en hängmatta och jag tror att detta kommer att bli ett riktigt bra smultronställe!

 

 

Johanna Ossianson 

 


 
stäng