Äldre nyheter

2008-05-20

Två nya texter av Per Ronquist finns nu att hitta under berättelser. De är väldigt skillda, ni kan läsa både om en underbar pingstdag och en politisk essay.

2008-05-07

Lite nytt utseende på sidan så här inför sommaren är väl aldrig fel? Hoppas ni gillar det!

2008-05-06

Min farbror Per har skrivit om ett väldigt intressant ämne, nämligen filosofi. Kika in under berättelser så hittar ni texten i undermenyn.

2008-05-04

Missa inte den nya berättelsen av Per Ronquist där han skriver om sina gedigna prästanor

2008-03-26

Läs några kloka ord om livet och tankar om den Kristna tron. Per Ronquist har skrivit några rader som han bett mig publicera och vi är alla glada att vi får ta del av Pers vishet även efter hans pension.

2008-03-25

Min farbror Per skickade mig några ord om Skärtorsdagen och den största kristna högtiden som ju Påsken är. Jag har lagt in hans brev under berättelser så att även ni kan ta del av det.

2008-03-25

Jag hoppas att alla hade en trevlig Påskhelg! Hela min familj samlades i Uppsala hos min äldsta syster Gunilla med familj. Alla familjemedlemmar hade lyckats ta sig dit så vi var en stor samling (15 personer) Vi hade en mycket härlig dag!

easter.jpg

2008-03-20

Idag är det Skärtorsdagen, det var den dagen Jesus instiftade nattvarden. Jesus tvättade sina lärjungars fötter före måltiden, därifrån kommer namnet Skärtorsdagen -"Skära" betydde förr "rena"

Alla tror vi på olika saker och enligt gammal folktro var det denna dag som häxorna flög över till Blåkulla. Hur Ni än väljer att fira Påskens Högtid så önskar jag Er en trevlig långhelg!

paskkarringar.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2008-03-18

Missa inte berättelsen av Per Ronquist om Olofsgården i Burgsvik, den ligger som undermeny till Historia

2008-03-06

Kika in under "Historia" där kan ni läsa om Rembs gård i Vamlingbo. Texten ger även en underbar och målande beskrivning av Sudret så missa den inte!

2008-03-06

Kika in under "Berättelser" och kolla in de gotländska ordspråken, om ni har en idé om vad de kan betyda på ren svenska är ni välkomna att skicka förslaget till: info@ronquist.se

 

2008-03-06

Avdelningen "Smultronställen" har nu tagits bort och istället samlats ihop under "Berättelser" Självklart kan ni fortfarande skriva och skicka in både berättelser av olika slag och tips om smultronställen!

2008-02-11

Missa inte den nya delen, Antavlor, på sidan, vi har nu med hjälp av Margareta och Per Ronquist som satt igång att släktforska på allvar, lagt upp några antavlor till beskådan.

2008-02-11

Under smultronställen finns nu en berättelse om en  liten röd stuga

2008-02-04

Nu finns det en ny text skriven av Jennifer Ronquist under Berättelser. Jennifer har på engelska skrivit en uppsats för skolan om sina föräldrar och farföräldrar.

 

2008-01-16

Strukturen under "Historia" har ändrats lite. Nu finns alla berättelser i underrubriker istället för efter varandra så blir det lite lättare att hitta rätt, särskilt när vi fyller på med mer historier, för det kommer vi väl att göra... Flört

2008-01-14

Nu finns det möjlighet att få en egen "Ronquist-mail" kontakta mig om ni är intresserade: johanna.ossianson@ronquist.se

2008-01-01

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!

Hoppas att ni fick ett fint avslut på 2007 och att alla Era önskningar går i uppfyllelse 2008.  

2007-12-25

En kommentar från min far, Nils Ronquist:

Glad fjärde Advent, dagen före dopparedagen, snart är tomten här skriver Johanna. Vi Dina föräldrar trodde i vår enfald att Du visste att det inte finns någon jultomte.

Tyvärr är det så att vi föräldrar tror en sak om våra barn som ofta inte stämmer med verkligheten en så kallad generationsklyfta.

Lev väl och tänk på att våra barn gör att vi till en viss del förblir unga.

Monika o Nils

 

2007-12-23

Skriv till mig och berätta om hur ni firar jul, vilka traditioner är viktigast, vilka har ni hittat på själva? Skicka en julklapp till mig i form av en liten berättelse!  

2007-12-23

Glad fjärde Advent, dagen före dopparedagen, snart är tomten här!

 

2007-12-12

Igår när jag skickade ut mail till er om de uppdateringar som gjorts, såg jag att endel mailadresser inte var helt korrekta. Om ni vet med er att ni inte meddelat mig er rätta adress eller inte alls, släng iväg ett mail så jag har er i listan. Ingen kommer att bli överöst av mail från mig, jag skickar bara små meddelanden när det är släktträff eller vid andra särskilda tillfällen. Tack! /Johanna. j.ossianson@gmail.com

 

2007-12-11

Kära släktingar, vi har en gästbok! Välkomna in och skriv ner vad ni har på hjärtat! Skrattande

2007-12-11

Här kommer en liten notering om var ni hittar vår kalender. Som ni kanske har märkt har den flyttats från huvudmenyerna, istället finner ni den alldeles ovanför den här nyhetsspalten.

2007-12-02

Glad första Advent önskas Er alla!

 

2007-10-08

Nyss hemkommen från Dubai vet jag inte vad som är att föredra; ökensand i ögonen och 45 graders värme eller höstvindarna som far i de rödfärgade ekarna innan de ger sig på mig och in under halsduken. Skriv till mig och berätta om din senaste resa!

2007-09-10

En uppmaning; skicka in era egna berättelser om ni har något ni vill berätta om, vi har reserverat en egen del på sidan för det under berättelser. Var inte blyga blivande krönikörer! 

2007-09-10

Spana in uppdateringarna på sidan, vi har kommit igång med att få in fler berättelser till sidan under historia. 

2007-09-10

Spana in uppdateringarna på sidan, vi har kommit igång med att få in fler berättelser till sidan under historia. 

2007-08-13

Titta in under historia! Där kan ni nu läsa om de olika uppgifter landsbygdsprästen Jakob Anselm Ronquist hade.

2007-08-09

Nu ligger det en liten text upplagd under berättelser, klicka er dit och läs om Margareta och Per Ronquists flytt från Visby till Örebro 

2007-08-07

Glad Sommar Släktingar!

Nu har Ronquistsidan varit igång ett par månader, jag vet inte om så många hunnit se den ännu men ni får hjälpa mig att sprida den vidare till familj och släkt som kan vara intresserade! Jag skulle även vilja be den som är intresserad att skicka sina kontaktuppgifter till mig så kan jag informera om antågande släktmöten mm. Skicka era uppgifter till mig på mail: johanna.ossianson@ronquist.se

Som ni ser här ovanför kommer vi att samla lite information om vår släkt. Vi kommer både att klättra i släktträdet med hjälp av Per Ronquist och få veta mer om vår historia i övrigt tack vare Kerstin Jonmyren. Jag skulle också uppskatta att ni skickar mig några rader om det är något ni vill dela med er av från ert liv; bröllop, dop, fester, födelsedagar eller om du skaffat nytt jobb, stor eller liten nyhet spelar ingen roll! Det finns även en sektion för längre artiklar eller berättelser. Kanske kan vi så småningom få lite krönikörer till sidan?  Surfa runt och återkom gärna fler gånger då vi skall se till att hålla sidan uppdaterad, skriv gärna till mig med förslag och idéer för sidan till johanna.ossianson@ronquist.se 

 

2007-07-19

Jag ber om ursäkt att det varit lite dåligt med de utlovade uppdateringarna på sidan men nu när det äntligen är semestertider skall det förhoppningsvis bli ändring på det (särskilt om det här lite halvtrista vädret håller i sig) Håll utkik efter både intervjun med Per & Margareta och några tips på smultronställen.

Ha det så bra så länge!

2007-06-27

Antalet släktingar på ön minskar, Per & Margareta Ronquist flyttade nyligen till fastlandet för att bosätta sig i Örebro. Vi hoppas att flytten gick bra. Jag tänkte slå dem en signal och höra hur det kom sig att Östersjön korsades ännu en gång, jag hoppas kunna publiceras "intervjun" här under berättelser.

2007-06-22

Glad Midsommar Ronquistare!

Hoppas ni får en underbar midsommarhelg med mycket jordgubbar. Här i Stockholm där detta skrivs är vädret sådär... var ni än befinner er så hoppas jag i alla fall att ni har sol i hjärtat om inte på himlen!

2007-05-08 

Här samlas alla nyheter, stora som små! Kanske har någon gift sig, skaffat barn eller tagit examen.

Här kan du även se när det är ett släktmöte på gång!

Alla nyheter är välkomna, hör av er om ni har ord att sprida.


 

På den här sidan ser ni gamla nyheter som tidigare legat på förstasidan.

 

(Det har kommit några frågor om den här bilden och ja, det är lite långsökt; det är en gammal nyhet att jorden är platt, och här ser vi äldre nyheter...)


 
stäng